משפט חכם מלווה אותי כבר שנים. לראשונה שמעתי אותו מרוזין רוזנבלום. "לקוח לא מרגיש, לקוח לא קונה". בפרסום, אם אתה לא מצליח לרגש את הלקוח הפוטנציאלי, לגעת לו בכאב או בעונג שמדברים אליו- לא תצליח למכור לו. הכלל הזה בהחלט נכון לעסקים, אבל הוא נכון עוד יותר לעמותות. אם אנחנו לא נגרום לתורם או למשתף פעולה להתרגש ולהתחבר, לא נוכל להניע אותו לפתוח את כיסו ולהוזיל דמים עבור פעילות הארגון , ובטח לא נניע אותו לעמוד לימיננו ולסייע לפעילות.
אז, איך מעוררים רגש:
- ויזואל (תמונה) אותנטי שמביע עשיה. עדיפות גבוהה מאוד לתמונות של ילדים. כמו בעסקים , גם כאן אנחנו יכולים לגרום להתחבר לרגש של צער וכאב, לדוגמא על ידי תמונה של ילד רעב עם עיניים מתחננות, או להתחבר לעונג, לתמונת ההצלחה שאנחנו גורמים לה- לדוגמא: ילד מחבק בעל חיים ומחייך באושר.
- טקסט– כתיבה כנה בשפה מדוברת ולא בשפה מליצית. אם אתם לא עובדים בקביעות עם קופירייטר, מומלץ לדמיין את התורם הפוטנציאלי שלכם מול העיניים. מה היינו אומרים לו? בדיוק כך נרשום ואח"כ נדייק.
- הוכחה חברתית- אחד הצרכים הבסיסים שלנו כבני אדם הוא להיות שייך. אם נדע להדגיש את הצד הקהילתי , כולם תורמים, טלו חלק , השתתפו וכד' . אם נגרום לקורא להבין שבתרומה/ השתתפות שלו הוא חלק מקהילה גדולה (שנחשבת בעינו כמובן) , נוכל לעודד אותו לפעולה. על אותו רעיון, נוכל לציין לוגואים של חברות שנוטלות חלק בפעילות שלנו. כך נגרום גם לקורא לרצות לצטרף לליגה של השותפים, ולהיות חלק מקהילה גדולה של תורמים.
- השתמשו במילות כח– יש מילים שהן עוצמתיות ומציפות רגש. מומלץ להשתמש במילים רלוונטיות מתוך הרשימה הזו בכתיבה שלכם. יש מילים המתאימות יותר לשכנוע לרכישת מוצר. מילים כמו: חדשני, משופר, בלעדי וכד' ויש מילים המתאימות יותר לשימוש בכתיבה רגשית הנוגעת לפעילות התנדבותית.
רשימת מילות כח:
כבוד, להיות נאהב, להיות מקובל, להיות מוערך,
להיות מובן, להיות צודק, לקבל יחס הוגן, להיות בשליטה,
להיות נחוץ, להשיג תשומת לב , איזון, קביעות ויציבות,
להשיג שלווה, גיוון, אהבה, סדר, נוחות, יכולת לצפות עתיד,
בטיחות, אתגרים חדשים ועוד.